Ombyggnadskoordinator

Gülüzar Kulbay arbetar som ombyggnadskoordinator på distrikt Järva. Här berättar hon om hur det är att jobba som ombyggnadskoordinator, sin bakgrund och hur hon upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

Ombyggnadskoordinator på Svenska Bostäder

Vad gör en ombyggnadskoordinator?

Som ombyggnadskoordinator är jag spindeln i nätet under större ombyggnader och renoveringar. En ombyggnadskoordinator ansvarar för att kommunicera med hyresgästerna och hämta in deras godkännande innan ombygganden startar. Jag är länken mellan entreprenör, hyresgäst och berörda kollegor. Jag är ansiktet utåt genom att varje dag finnas till hands för våra kunder. Kort sagt, jag syns och hörs väldigt mycket.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

En ombyggnadskoordinator behöver ha hög servicenivå och vara en kommunikativ person som gillar ordning och reda. Men framför allt ska man tycka om att ha kundkontakt.

Vilken bakgrund har du?

Jag har en lärarutbildning från lärarhögskolan i Stockholm och arbetade som lärare för årskurs 1–3 1986–1999. Sedan dess har jag jobbat som handläggare hos Försäkringskassan och Migrationsverket, och haft olika uppdrag inom administration via bemanningsföretag som konsult hos olika företag. Mina tidigare tjänster inom Svenska Bostäder har varit störningsutredare och boförmedlare.

Vad är roligast med ditt jobb?

Roligast är att jag får vara delaktig i projektets alla delar från start till mål – och att jag får träffa nästan alla hyresgäster som bor i fastigheten. Den ena dagen inte är den andra lik.

Vilken är din största utmaning?

Den största utmaningen är att på ett bra sätt få ihop alla delar i projektet och att alla inblandade jobbar mot samma mål.

Vad tycker du är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Svenska Bostäder är ett företag som sätter kunden i fokus, har långsiktiga planeringar för trygghet, säkerhet och miljö. Svenska Bostäder har tydliga mål och strävar ständigt efter förnyelse och förbättring för sina bostadsområden.

Berätta något personligt om dig själv

Som person är jag glad, positiv och öppen, med ett gott sinne för humor. Är en mångsysslare som ständigt har något på gång.