Förvaltare

Dylan Wiech arbetar som förvaltare på distrikt Innerstaden. Här berättar han om hur det är att jobba som förvaltare, sin bakgrund och hur han upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

Vem är du och vad har du för roll på Svenska Bostäder?

Mitt namn är Dylan Wiech och jag arbetar som förvaltare på distrikt Innerstaden sedan 2016. Jag är en pragmatiskt och lugn tvåbarnspappa och medarbetare på Svenska Bostäder som värnar om verksamhets-, hållbarhets- och personlig utveckling.

Vad gör en förvaltare?

En förvaltare på Svenska Bostäder har, utöver chefsansvar för bovärdar även en övergripande roll vad gäller underhållsplaner för fastigheter, daglig drift och tillsammans med distriktschef ett ansvar för distriktet i sin helhet. Tillsammans med de övriga i distriktsledningsgruppen planerar vi de kommande åren. Tjänsten är därför såväl operativ som strategisk.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

Detta är lite svårt att svara på då förvaltarrollen på Svenska Bostäder skiljer sig lite från en traditionell fastighetsförvaltarroll. I grund och botten bör man ha ett intresse för fastigheter. Sedan tycker jag att man ska vara mottaglig för att utvecklas, vara lyhörd och stresstålig.

Vilken bakgrund har du?

Jag har en byggingenjörsutbildning i bagaget och har jobbat i fastighetsbranschen i 10 år. Jag har jobbat som bovärd, fastighetstekniker och nu som förvaltare.

Vad är roligast med ditt jobb?

Utmaningarna! Den ständiga variationen med det dagliga som måste utföras samt utmaningar som man stöter på under resans gång. Att vara med och påverka hur vi ska arbeta och vad som ska göras för att medarbetare och hyresgäster ska trivas hos oss på Svenska Bostäder. De fantastiska relationer man utvecklat under årens gång med andra medarbetare på Svenska Bostäder gör det exceptionellt roligt att arbeta i detta bolag.

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet på morgonen?

Startar igång arbetsdatorn och läser av mailen. Därefter tar jag en rundtur på distriktskontoret för att stämma av läget. Är det mindre mail och mindre att göra så unnar jag mig en fika, annars hoppar jag på arbetet på en gång och så får fikat komma senare.

Vilken är din största utmaning?

Den största utmaningen för mig som förvaltare är att säkerställa att hyresgästerna är nöjda idag samtidigt som jag måste ha en framtidsbild av var vi vill nå och hur vi ska göra för att nå dit. Då vi är politiskt styrda är det ständiga förändringar som vi måste anpassa vår verksamhet efter, men det är även tjusningen i en av de utmaningar man ställs inför.

Vad tycker du är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Har man som medarbetare på Svenska Bostäder en hög arbetsmoral så får man igen otroligt mycket. Svenska Bostäder värnar om sina anställda och strävar efter att bli bäst på alla vis, bland annat som arbetsgivare. Svenska Bostäder vill vara i framkant vad gäller utveckling och möjligheten att vara med att påverka utvecklingen i bolaget är extremt givande.  

Berätta något personligt om dig själv?

På fritiden försöker jag bara vara en mysig pappa och jag sätter mina barn i fokus hela tiden. Sedan brukar jag alltid heja på dom som ligger under, vilket jag även kan se i mina barn. När vi tittar på tävlingsprogram på TV hejar vi alltid på dom som ligger sist. Jag ser mig själv som en naturlig gymnastisk talang sedan unga barnsben! Jag tycker mycket om att träna, främst tyngdlyftning och crossfit.