Ensar Gigovic

Ensar Gigovic arbetar som lokaluthyrare på lokalenheten i Vällingby. Här berättar han om sitt jobb, sin bakgrund och hur han upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

Lokaluthyrare på Svenska Bostäder

Vad gör en lokaluthyrare?

En vanlig dag på jobbet brukar börja med att jag hälsar på mina kollegor, sätter igång datorn och hämtar kaffe. Sedan går jag igenom mina nya mejl och ärenden. Oftast kan det resultera i en bokad visning av en ledig lokal eller ett samtal med en hyresgäst. På hösten planerar vi nästa års arbete, och då blir det mycket arbete med att planera omförhandlingar och villkorsändringar.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

Den viktigaste egenskapen för att lyckas som uthyrare är att man är social, har god juridisk kompetens och tycker om att ha kontakt med många människor. Framförallt är det viktigt att man är lyhörd för kundens önskemål, samtidigt som man är affärsinriktad. Det är en härlig känsla när man kan sätta en bra affär som både kunden och Svenska Bostäder är nöjda med.

Vilken bakgrund har du?

Jag har jobbat i olika roller inom fastighetsbranschen – som mäklarassistent, mäklare och egenföretagare. Den röda tråden i min utbildning och yrkesliv har alltid varit fastigheter. Jag har jobbat i mäklarbranschen i mer än fem år. När jag och min fru fick vårt första barn 2012 kände jag att tiden gick alldeles för mycket till mäklarjobbet. Så jag sökte mig till ett liknande jobb inom fastighetsbranschen. Här får jag fortfarande arbeta affärsmässigt och med nöjda kunder, men med mer trygghet och bättre förutsättningar för balans i livet.

Vad är roligast med ditt jobb?

Allra roligast är mitt jobb när kunden har vissa önskemål, men inte en helt färdig specificerad lista. Då får jag hjälpa dem att försöka hitta en lämplig lösning. Kanske med hjälp av en arkitekt som ritar upp hur de ska göra med planlösning och inredning. Att tillgodose kundens behov och utveckla deras lokal tillsammans med dem, skapar mervärde i bostadsområdet. Jag är nöjd när jag verkligen har lyckats hjälpa ett företag att hitta rätt lokal och alla parter är nöjda.

Vilken är din största utmaning?

Min största utmaning är att ha månadsuppföljning och få se månadens resultat bli bättre för varje månad. Det är samtidigt det mest stimulerande. På min enhet vill vi se låga vakansgrader och få nöjdare kunder med långsiktigt hållbara verksamheter. Det gör uthyrningen lönsam på lång sikt. Det är även spännande med all nyproduktion som just nu planeras i Stockholm. Jag är med och formar de nya bostadsområdena genom att bidra med rätt lokalhyresgäster. På så sätt påverkar jag det kommersiella serviceutbudet i våra nya bostadsområden.

Vad är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Svenska Bostäder är ett grymt bra företag för medarbetare som har ambitioner och mål i livet. Om man verkligen vill någonstans i karriären och är villig att kämpa för det, då kan du nå det. Dessutom får man förmånen att arbeta tillsammans med hjälpsamma och duktiga kollegor. Det finns expertkompetens inom de flesta områden och alltid någon vänlig kollega att fråga om till exempel fastighetsförvaltning, juridik och ekonomi. Det känns tryggt och bidrar även till min egen utveckling.

Berätta något personligt om dig själv

Jag är en tvåbarnspappa som gillar tempo och att ha kul med vänner och familj. När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj och allt vad det innebär. Fiske, cykling och sport ligger mig varmt om hjärtat. Under min snyggt klädda affärsmansimage så är jag egentligen en riktig mjukis som älskar att leva lantliv med familjen.

Tyck till om sidan