Kontrakts- och boendeformer

Du ska bo bra hela livet och det kan innebära olika saker vid olika tidpunkter. På Svenska Bostäder försöker vi hitta lösningar för att boendet ska fungera på bästa sätt för våra hyresgäster. Här kan du läsa om våra kontrakts- och boendeformer.

Standardkontrakt

När du ska hyra en lägenhet med standardkontrakt prövas du enligt våra regler för godkännande av hyresgäst. Du behöver inte uppfylla några andra särskilda villkor.

Studentbostad

För att få hyra en studentbostad behöver du visa att du studerar vid, eller har blivit antagen till, en högskola, yrkeshögskola eller ett universitet.

65+ boende

Våra seniorboenden är till för dig som har fyllt 65 år. Där har du din egen lägenhet, men det finns också gemensamma lokaler som alla boende tillsammans ansvarar för.

Ungdomsbostad

Är du 18-25 år kan du ansöka om att få bo i en av våra ungdomsbostäder. Dit räknas även våra Snabba hus, som hyrs ut till unga vuxna 18-30 år.

Kollektivhus

Kollektivhus är en boendeform som passar dig som vill ha en egen lägenhet, men samtidigt ha en stark gemenskap och samarbeta med dina grannar.

Korttidskontrakt

Ett korttidskontrakt är alltid tidsbegränsat och ger dig möjligheten att få en tillfällig bostad samtidigt som du fortsätter att samla kötid hos Bostadsförmedlingen.