Hyresgäst

Bo i hyresrätt

Att hyra bostad kan innebära en hel del att hålla reda på. Här har vi samlat all information som rör din lägenhet. Läs mer om exempelvis hyra, hemförsäkring, andrahandsuthyrning, elavtal, värme, sopsortering och trivselregler.

Vill du bo hos oss?

Svenska Bostäder har lägenheter över hela Stockholms stad, och vi har alla typer av bostäder. Vi förmedlar samtliga lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm AB.

Äldre kvinna tittar in i kameran

Våra kontraktsformer

Här kan du läsa om våra olika boenden och kontraktsformer. 65+-boende, Kollektivhus, Snabbahus och Studentbostäder.

Familj sitter i vardagsrummet

Hemförsäkring

Bor du i hyresrätt måste du ha en hemförsäkring som skyddar dig ekonomiskt om du till exempel drabbas av inbrott, vattenskada eller brand.

Våra bostäder

De närmaste åren planerar vi att bygga tusentals nya hyreslägenheter i hela Stockholm. Under sidan bostäder kan du se i vilka områden våra bostäder finns samt var vi planerar att bygga nytt.

Kvinna håller i flyttlåda

Trivselregler

För att underlätta samvaron och höja trivseln är det viktigt att du och dina grannar visar hänsyn till varandra. Under Trivselregler har vi sammanfattat saker som kan höja trivseln.

Nät/elavtal

När det är dags att flytta gäller det också att få ordning på elavtal. Här hittar du information om hur du tecknar ett elavtal.

Barn leker i ett rum med klättervägg och swing rep

Underhåll och stilval

Svenska Bostäder underhåller din lägenhet med jämna intervaller men du kan genom våra stilval och tillval måla om, tapetsera eller skaffa en säkerhetsdörr.

Hyra

Under hyra har vi samlat information om vad som ingår i hyran och de olika sätt du kan betala din hyra.

Avfall och återvinning

Vi har alla tillsamman ett ansvar för vår miljö. Ett steg mot en bättre miljö är till exempel att vi alla sorterar avfallet. Under avfall och återvinning hittar du information om hur du kan sortera dina sopor.

Bredband, Tv & Telefoni

Svenska Bostäder har valt att bygga ett helt nytt bredbandsnät som vi kallar för SB Bredband. Via SB Bredband erbjuds hastigheter upp till 100/100 Mbit/s och flera olika leverantörer av bredband, telefoni och tv-tjänster.