Hur vi anpassar oss till coronaviruset

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning av coronaviruset är mycket hög. Vi har alla ett ansvar för att begränsa smittan för att skydda äldre och andra riskgrupper. Här kan du läsa om hur vi som hyresvärd anpassar oss.

Vill du komma i kontakt med oss?

Vårt Kundcenter har öppet som vanligt och nås på telefonnummer 0771-318 318 eller via Mina sidor. För att minska smittspridningen har vi begränsat öppettiderna i receptionerna på områdeskontoren till att enbart ha öppet på morgonen för våra entreprenörer som behöver hämta och lämna nycklar.

Ett undantag är receptionen i Husby som har öppet måndag - fredag klockan 08.00-10.00. Du som bor i området är välkommen förbi om du och de som bor i ditt hushåll är fullt friska. Vi släpper in en person i taget. 

Kontaktsidan uppdateras löpande med vad som gäller för respektive områdeskontor. Följ gärna våra sociala medier och nyheterna här på vår webbplats!

Behöver du göra en felanmälan?

Vi har begränsad möjlighet att utföra reparationer och andra hembesök med hänsyn till risken för smittspridning. Kan ditt ärende vänta eller är det akut? Med akut menar vi exempelvis att det börjar spruta vatten i köket eller att du får stopp i toaletten. Kontakta vårt Kundcenter så får du hjälp. Om du är sjuk ber vi dig uppge detta när vi bokar in ett besök.

Mindre akuta ärenden, som att en skåpslucka hänger snett eller att ett rum behöver tapetseras om, ber vi dig vänta med tills vidare. Våra bovärdar följer rekommendationerna om att stanna hemma även när de har lindriga besvär så vi har inte full bemanning just nu. Kanske kan du lösa felet själv med hjälp av våra Gör det själv-guider?

Ska du flytta? 

Tills vidare håller vi inga visningar av våra lägenheter. Istället får du som sökande se lägenhetens ritning och tacka ja utifrån den. Vi utför fortfarande besiktningar i samband med att du flyttar ut så om du är sjuk är det viktigt att du ringer till Kundcenter och avbokar.

Istället för att träffas på vårt kontor skickas hyresavtalet hem till dig via post för signering. Du får med ett bifogat svarskuvert som används för att returnera det.

Vid avtal som blir klara kort tid innan inflyttning kan det bli aktuellt att skriva under hyresavtalet i samband med utlämning av nycklar på inflyttningsdagen. Om du är aktuell för en lägenhet får du information av uthyraren om vad som gäller vid just din kontraktsskrivning.

I samband med flytt får du hämta eller lämna nycklar på särskilda tider. Du kommer att få meddelande från oss med vad som gäller.

Vad gäller för våra fastigheter?

Städning

Vi städar våra trapphus och tvättstugor som vanligt. Följ rekommendationerna om att tvätta händerna regelbundet och undvik att röra dig i ansiktet för att minska smittspridning.

Stil- och tillval

Tills vidare utför inte Svenska Bostäder underhållsbesiktningar. Därmed är möjligheten att beställa stil- och tillval tillfälligt stoppad.

Information

Vi har satt upp information om hur vi anpassar oss till coronaviruset i våra trapphus. Besök ansvariga myndigheters webbplatser för samlad information om coronaviruset covid-19, exempelvis Folkhälsomyndigheten, Stockholms stad och Krisinformation. 

Bedragare

Det har förekommit fall där bedragare har utgett sig för att vara Svenska Bostäder och begärt hyresgästers kontokort för att gå och handla. Vi kommer aldrig att be om ditt kontokort. Om du får en sådan lapp i brevlådan bör du göra en polisanmälan. Vid alla hembesök ska ett ID 06 legitimation kunna visas upp.

Hur länge ska det vara såhär?

Vi vet inte hur länge det här läget kommer gälla. Vi följer de rekommendationer som Stockholms stad ger sina medarbetare, samt det myndigheterna säger. Utifrån det beslutar vi löpande hur vi ska agera.

Tack för din förståelse!

Information in English

To reduce the spread of the coronavirus covid-19 we only handle urgent jobs in our apartments. We have closed all receptions except for the one in Husby, where tenants living in Järva are welcome if they are not ill. Please call 0771-318 318 for more information or if it's urgent. Thank you for your cooperation.

You can find updated information in other languages regarding the coronavirus from the Public Health Agency of Sweden (Folkhälsomyndigheten) and the City of Stockholm (Stockholms stad).