Renovering

Vi genomför en systematisk upprustning av vårt bostadsbestånd som ger synliga resultat i både hus och utomhusmiljöer. Vår ambition är att ta ett helhetsgrepp på alla fastigheter, kvarter och stadsdelar.

Utöver ett mer trivsamt boende, leder åtgärderna till lägre driftskostnader och energianvändning men också till bättre fastigheter både tekniskt och miljömässigt sett.  En målsättning är att våra hyresgäster ska ha möjlighet att påverka och sätta personlig prägel på sitt boende.
Nedan följer några exempel på aktuella renoveringar:

 

Kvarteret Drakenberg 14, Södermalm

Med Hornsgatans puls på den ena sidan och naturens lugn med Tantolunden och Årstaviken på den andra, ligger Kvarteret Drakenberg 14 på Södermalm. Kvarteret är ett karakteristiskt och välbevarat exempel på den bebyggelse som uppfördes under miljonprogramsepoken. Området ritades av Lars Bryde arkitektkontor som bland annat uppmärksammats för sina skickligt utformade bostadsplanlösningar.

Nu står 244 lägenheter i kvarteret Drakenberg 14 inför en helrenovering. Bland annat väntar stambyte i badrum och kök, nya ytskikt samt tak tak och fasadrenovering och en stor gårdsupprustning. Sammanlagt rör det sig om fem hus. Arbetet med fastigheten kommer att pågå under några år och omfattar även garage och utemiljö.

Kvarteret Randers, Kista

De 71 radhusen på Randersgatan i Kista uppfördes mellan 1977 och 1979, precis efter att det omtalade miljonprogrammet avslutats. Husen präglas av enkelhet och sparsamhet och är i det närmaste oförändrade sedan byggnadstiden.

Med start i början av 2011 kommer en genomgripande upprustning av kvarteret Randers att påbörjas där fasad, tak och fönster kommer att bytas ut.  Fasaderna som tidigare var målade med latexfärg kommer nu att målas med mindre underhållskrävande slamfärg. Invändigt får husen nya ytskikt och golv och badrum/kök renoveras. Ett förslag som diskuteras är att öppna upp gårdarna då de gamla förrådslängorna är uttjänta och föreslås rivas. Dessa ersätts med nya förråd i anslutning till husen vilket ger de boende en mer privat förgård med en egen uteplats. Gårdarna får ny belysning, träd och lekplatser för olika åldrar samt ett nytt gemensamhetshus.

Kvarteret Låsfjädern 1, Rågsved

Under våren 2010 avslutades renoveringen av kvarteret Låsfjädern med 75 lägenheter på Gökholmsbacken i Rågsved. Huset uppfördes 1958 och har totalrenoverats både invändigt och utvändigt.

Lägenheterna har fått nya golv och tapeter. I köken är vitvaror, diskbänk och vissa köksskåp utbytta. Badrummen är helkaklade, vatten- och avloppsstammar utbytta och all el omdragen. Dessutom är ett elektroniskt låssystem med brickläsare i entréer och allmänna utrymmen installerat och källaren har fått nya förråd i metall.

Utvändigt är fasaderna tilläggsisolerade och omputsade. Balkongerna är utbytta och huset har fått ett nytt yttertak. Gården har fått ny belysning, sitt- och grillplatser, nya planteringar och en upprustad miljöstuga.

Sidan uppdaterad: 2011-09-02

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Stadsholmen

Hus i Stadsholmen

Stadsholmen är dotterbolag till Svenska Bostäder med ett unikt uppdrag – att äga, rusta upp och förvalta hus med stora antikvariska värden i Stockholms stad. 
Till Stadsholmens webbplats