Liljeholmen

I samband med att järnvägen drogs söderut i mitten av 1800-talet förvandlades Liljeholmen från ett sommarviste till en av Stockholms första industriförorter. Idag finns både bostäder och arbetsplatser på Liljeholmen, även om området domineras av flerbostadsbebyggelse.

Svenska Bostäders första hus i området byggdes 1962-1965, och ligger på en höjd som heter Nybohov.

Service

All service som man behöver i sin vardag finns i Liljeholmen. Det finns flera livsmedelsaffärer, och även post och apotek. 2009 beräknas ett nytt köpcentrum med cirka 80 butiker slå upp dörrarna.

I Liljeholmens centrum finns vårdcentral och folktandvård. Området erbjuder även sina boende förskola, sexårsverksamhet, skola för klasserna 1-7, och fritidsverksamhet. Gymnasieskolor finns inom gångavstånd.

En aktiv fritid

Bor man i Liljeholmen har man nära till naturen. Sjön Trekanten erbjuder både fiske och bad på en anlagd badstrand. Föredrar man rekreation inomhus finns bland annat Liljeholmshallen och badhuset Västertorpshallen att tillgå. I området finns även en minigolfbana. 

Alla vägar bär till Liljeholmen

Från Stockholms central tar det cirka 10 minuter med tunnelbanans röda linje för att komma till Liljeholmen. Tvärbanan, som går mellan Hammarby Sjöstad och Alvik stannar på tre ställen in Liljeholmen. Liljeholmstorget fungerar som en knutpunkt för många busslinjer.

  • Kvarteret Reservoaren 6

    I kvarteret Reservoaren 6 i Liljeholmen har Svenska Bostäder byggt 78 lägenheter i två stycken punkthus. Båda husen har 10 bostadsvåningar utan källare.

    Läs mer

Sidan uppdaterad: 2013-02-11

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in