Gärdet

Bostadsområdet byggdes till större delen under 1930-talet och framåt och domineras av flerbostadshus med funkiskaraktär.

Inom stadsdelen finns ett flertal offentliga byggnader och institutioner, bland annat Kaknästornet, Musikhögskolan, Sjöhistoriska museet, Tekniska Museet, Försvarshögskolan, Frihamnen, Värtahamnen med flera. Här finns också ett stort grönområde som är en del av Nationalstadsparken.

Kommunikationer

Gärdet är en lugn stadsdel som ligger mycket centralt i Stockholm. Det är nära till både bussar och tunnelbana. Med tunnelbanans röda linje tar det sex minuter från T-centralen.

Service

Från Gärdet är det nära till Östermalms alla restauranger, butiker och affärer, oavsett om du väljer att promenera eller åka tunnelbana. I området finns grundskolor och gymnasium samt flera förskolor.

Natur och fritid

Bor du på Gärdet har du nära till många fritidsaktiviteter. I närheten ligger bland annat Gärdets sportfält, Östermalms idrottsplats, Kungliga Tennishallen, Stockholms Stadion och ridskola. Det finns flera grönområden, bland annat Tessinparken, Gärdet och Lill-Jansskogen. På promenadavstånd ligger Djurgården med fantastiska strövområden. Är du shoppingsugen finns Fältöversten, köpcentrumet som byggdes 1973 för att förse de boende med service.

  • Kvarteret Smedsbacken

    I kvarteret Smedsbacken har Svenska Bostäder byggt 41 nya lägenheter. De ligger i anslutning till Gärdets tunnelbanestation på Värtavägen.

    Läs mer

Sidan uppdaterad: 2013-02-11

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in