Som vi vill ha det

- Jag har anmält mig till en kurs i spanska.
- Spanska?! Men vi har ju äntligen fått båtplats…

Villan är såld, tack och lov. Dottern flög ut ungefär samtidigt. Men 20-åriga grabben verkar trivas på pensionatet… Det var ju nu man skulle börja resa lite mer och hitta tillbaka till…ja, det där. Lägenheten är en början.

Välkommen till en av våra uställningslägenheter "Som vi vill ha det" på fyra rum och kök plus ett arbetsrum i etage, 119 kvm. Pippi Långstrumps gata 38. Inredare TAF/Mattias Stålbom och Gabriella Gustafsson.

Här bor ett par i 45–50-årsåldern. De har två barn, varav den 20-årig sonen fortfarande bor kvar hemma. När storasystern flyttade hemifrån sålde de huset och flyttade till Annedal. De har fått pengar över och ser fram mot att börja resa och göra saker bara de två igen. Men att sonen inte verkar komma igång med att vara vuxen oroar...

Naturen får vägleda

TAF har arbetat med konceptorden lera, växtlighet, mylla och abstraktion.
”Vi har valt att dela in lägenheten i fyra olika zoner där respektive material/färg får ge ton och dominera. Köket är t.ex en terrakotta-zon där vi placerat möbler, accessoarer, växter m.m i en ton av terrakotta.”

Inredare

Designduon TAF grundades 2002 av Gabriella Gustafsson och Mattias Ståhlbom och har på kort tid blivit internationellt erkända. De har bland annat ställts ut på MoMa i New York och dessutom blivit en permanent del av både Danska Desingmuseet i Köpenhamn och Nationalmuseum i Stockholm.

Sidan uppdaterad: 2012-08-09

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Annedal 2012

Boutställning 16-26 augusti