Scener ur ett samboskap

- Kan du skicka sockret, tack.
- Du brukar väl inte ha socker på pannkakan?

De träffades på ett träningspass 2008, båda 25. Nu flödar kärleken, karriären börjar ta fart, festerna är sena och Paris ligger nära. Lägenheten är spegeln för drömmar och idéer om livet.

Välkommen till utställningslägenheten "Scener ur ett samboskap" på två rum och kök, 49 kvm på Pellepennas gata 2.

Här  bor ett par i tjugoårsåldern. Båda jobbar heltid inne i stan och lever aktiva liv med vänner, fester, träning, resor, karriär osv. Hon har precis blivit med barn. Deras liv står inför en stor förändring. Kanske håller de dessutom på att planera sitt bröllop?

Nya skepnader

”Den generella tematiken för lägenheten är värme, naturliga material, mycket grafiskt och detaljer som sticker. Jag har även applicerat objekt i skepnader vi inte är vana att se dem. Ett exempel på detta är allrummets verktygstavla, som normalt hör hemma i garaget.”

Inredare

Jens Fager är ett relativt nytt stjärnskott bland svenska formgivare. Under 2008 slog han igenom med dunder och brak med möbelkollektionen Raw som visades på allt från Milanomässan till gallerior och museum runt hela världen. Philippe Starck blev så imponerad att han använt Raw i en hotellinredning. Jens arbetsfält spänner från stora inredningar ner till små fat och vaser.

Sidan uppdaterad: 2012-08-09

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Boutställning


Besök Svenska Bostäders utställningslägenheter 16-26 augusti!