Södermalm - Skinnarviken

På Södermalm har Svenska Bostäder 177 seniorlägenheter. De flesta av lägenheterna har sjöutsikt över Riddarholmsfjärden. Skinnarviken består av sex huskroppar, byggda 1980, som är sammanbundna så att du kan gå inomhus mellan de olika huskropparna.

Merparten är två rum och kök på 54-55 kvadratmeter, men det finns även lägenheter på ett rum och kök. Alla lägenheter har rymliga badrum som är handikappanpassade samt balkong eller uteplats.

Lägenheterna som har fönster mot Riddarholmsfjärden har en strålande utsikt över fjärden. Övriga lägenheter har utsikt över park och grönområde.

Du kan känna dig trygg i huset för portarna har kodlås så att inga obehöriga kan komma in. Brandlarm finns installerat i varje lägenhet.

Dina grannar kan du träffa för gemensamma aktiviteter i en särskild lokal i huset. Gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp finns i huset.

Grönområden finns i närheten. Till exempel kan en promenad i Skinnarviksparken eller på Långholmen bjuda på en härlig naturupplevelse.

Service i närområdet

Närbutik, andra butiker och restauranger finns på promenadavstånd. Fotvård och frisersalong finns i huset. Kommunikationerna på den här delen av Södermalm är goda, med flera olika bussar och anslutning till tunnelbanans röda linje.


Läs om våra andra seniorområden

Sidan uppdaterad: 2010-04-22

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in