Att flytta

Visst är det är spännande att vara på väg till en ny lägenhet och nya kvarter, men det är inte helt lätt att organisera sin flytt. Här finns lite hjälp på vägen.

Uppsägning av lägenhet

Kontakta ditt områdeskontor när du vill säga upp din lägenhet. Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader och börjar räknas från nästkommande månadsskiftet.

Besiktning och visning av lägenheten

Din lägenhet ska besiktigas i god tid innan du flyttar. Du måste vara beredd på att låta intresserade få se lägenheten under uppsägningstiden.

Nycklar ska återlämnas

Nycklarna ska lämnas senast klockan 12:00 på avflyttningsdagen.

Städning

Tänk på att städa lägenheten ordentligt. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med städningen kan du få bekosta en ny städning. Använd gärna vår checklista för flyttstädning där du allt eftersom du städar kan bocka för det du har gjort.

Flyttbil

Både biluthyrare och flyttfirmor hittar du på www.gulasidorna.se. Boka transport i tid. Flyttkarusellen i Stockholm är intensiv, så det kan vara svårt att få tag i lastbil kring månadsskiftena.

Ny adress

Anmäl din nya adress till posten. Gör det direkt på www.adressandring.se eller gå till posten och hämta en blankett. Det är gratis att göra en adressändring. Eftersändning kostar ett par hundralappar. 

Egna checklistor

Nu har det kommit en ny gratis tjänst som kan underlätta vid din flytt. Du kan enkelt skapa och anpassa din egen checklista så att du inte glömmer något viktigt. Läs mer på www.moveria.se

Sidan uppdaterad: 2017-02-22

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Tänk på att säga upp

El  Säg upp både nät- och elavtal

SB Bredband  Säg upp de tjänster du har via dina tjänsteleverantörer

Telefon  Kontakta din telefonoperatör och säg upp ditt abonnemang

Kabel-TV  Kontakta Comhem och säg upp ditt abonnemang

Hemförsäkring  Säg upp din hemförsäkring via ditt försäkringsbolag.