Underhåll, stilval & tillval

Svenska Bostäder ansvarar för underhållet i din lägenhet. Vi följer hyreslagens regler som säger att vi med skäliga tidsintervaller ska tapetsera, måla om och genomföra andra sedvanliga reparationer. Din bovärd avgör om lägenheten har underhållsbehov eller inte.

Även om det inte är dags för underhåll i din lägenhet, har du möjlighet att ge din lägenhet en mer personlig prägel med Svenska Bostäders stilval. Stilvalen betalas med ett engångsbelopp och kostnaden varierar beroende på vilken åtgärd det avser och hur länge sedan vi utförde den åtgärden.

Med våra tillval kan du höja lägenhetens standard och ge ditt boende det lilla extra. Tillvalen betalas med en permanent hyreshöjning. När tillval väljs som en uppgradering av ett stilval, tillkommer också engångskostnaden för stilvalet.

Stilvalen och tillvalen gör det enkelt för dig att förnya din lägenhet eftersom vi tar hand om både inköp och arbete, men om du vill renovera på egen hand går det också bra. Du får då stå själv för både arbete och material. Det vi kräver är att arbetet ska vara fackmässigt utfört och att du följer eventuella krav på särskild behörighet.

Sidan uppdaterad: 2016-09-16

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Underhåll

Vi satsar stort på underhåll och rustar både fastigheter och gårdar.
Läs mer om vår ombyggnad

Tapetkollektioner

Exempel på tapetkollektioner vi erbjuder heter Decorama, Borosan och Fioton. Tapeterna är non-wowen och easy up. Klicka på länkarna nedan för att komma till respektive kollektion. För Decorama och Borosan finns det även möjlighet att provtapetsera på respektive webbsidor, så att ditt val ska bli enklare. Entreprenören som tapetserar om ditt hem har alltid med sig tapetkollektioner som du kan göra ditt val från.


Kollektionen Decorama

Kollektionen Borosan

Kollektionen Fiona