Volontärer

Helt, rent, snyggt och tryggt. Det är vad som står överst på önskelistan hos de flesta hyresgäster. Men som bovärd kan det ibland vara svårt att hinna med att se och åtgärda allt.

Svenska Bostäder har idag 22 volontärer som hjälper till med tillsynen av gården, miljöstugan, garaget, tvättstugan och källaren. De upptäcker trasiga lampor, lås som inte fungerar, nedskräpning, överfulla miljöstugor, tvättmaskiner som inte fungerar och dålig städning.

Volontärerna jobbar nära bovärden och gör felanmälningar. Däremot ska volontären inte åtgärda felet själv eller ta över bovärdens arbetsuppgifter.

– Våra volontärer är handplockade hyresgäster som ofta har hjälpt till i flera år. Det handlar om personer som dagligen syns i området. Nu höjer vi upp dem och ger dem en blygsam hyresreduktion för deras engagemang, säger Bo Strömvall, samordnare för boinflytandet.

Varje år deltar volontärerna i utbildning under en dag. 2009 stod brottsförebyggande arbete på agendan och i år fick volontärerna kompetensutveckling kring brandskydd.

Sidan uppdaterad: 2011-11-09

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in